miercuri, 21 mai 2014

Ce este Universul?

Una dintre cele mai intalnite intrebari atunci cand vine vorba de spatiul si timpul in care traim.
Multe din mintile geniale care au trait de-a lungul timpului pe planeta noastra si-au pus intrebarea aceasta.
Raspunsurile cele mai apropiate de relaitatea in care traim le puteti gasi AICI !

Universul reprezintă lumea în totalitatea ei, probabil că nemărginită în timp și spațiu, infinit de variată în ceea ce privește formele pe care le iau materia, energia și informația în procesul dezvoltării lor perpetue.
( http://ro.wikipedia.org/wiki/Univers )


Un videoclip in care Dr. Michio Kaku incearca sa raspunda cat se poate de concret la o asemenea intrebare vasta.

Poate daca am privi cu o lupa care ar putea sa ne faca sa intelegem din ce este alcatuit universul, am putea intelege mai bine ce este acesta. 
Astfel dimensiunile lui vor fi mai bine intelese, astfel:

DIMENSIUNILE UNIVERSULUI IN CARE TRAIM !!!

Din ce este Universul format? Care sunt partile lui componente privite pe o scala larga ... pana la o scala infinitisim de mica.






Ce este cu adevarat Universul, poate nu vom sti niciodata...dar cu siguranta la cat de nesemnificativi suntem noi, rasa umana, in comparatie cu acesta sigur vom putea gasi raspunsuri multumitoare din punct de vedere al comprehensibilitatii. 
Fiind limitati de spectrul nostru viziual, al lipsei de putere mare de deplasare prin Univers, al intelegerii tuturor micro sau macro organismelor ce apartin acestruia, ne putem multumi cu raspunsuri relativ corecte pentru noi oamenii.



Indiferent care este cu adevarat raspunsul la o asemenea intrebare, privit cu ochi umani, Universul arata ca o opera de arta a unui artist necunoscut ce ne lasa mintea sa ne umble la cele mai frumoase culori, la cele mai misterioase lumi, la cele mai periculoase lucruri exsitente sau chiar la alte specii extra-terestre care ar putea exista.

Universul chiar pare un loc desprins din basme datorita dimensiunii, misterelor ascunse, lumilor nedescoperite, fortelor care il domina sau legilor care il guverneaza. 






Ca si concluzie, pentru o mai buna intelegere, vizionati acest documentar:

Journey to the Edge of the Universe




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu